luni, 27 octombrie 2014

AFACERILE PUTERII SI ALE OPOZITIEI

Complicii lui Andrei Hrebenciuc din dosarul retrocedării frauduloase a celor 43 de mii de hectare de pădure sunt implicați într-un proiect imobiliar ridicat de fiul controversatului afacerist Dorin Cocoș, Alin Cocoș, în inima Bucureștiului.
RISE Project a mai descoperit și că două firme cipriote, folosite de băiatul influentului PSD-ist Viorel Hrebenciuc, sunt partenere de afaceri cu odrasla fostului soț al Elenei Udrea, în același proiect imobiliar din Capitală.
În același timp, cei doi tătici, Cocoș și Hrebenciuc, sunt protagoniști în cele mai mari scandaluri de corupție ale anului: dosarul Microsoft și afacerea retrocedărilor ilegale de pădure. 

Din pădure, în centrul Capitalei, ocolind prin Cipru
MAJURA LIMITED
RISE Project a făcut legătura dintre cei doi juniori după ce a descoperit un detaliu interesant referitor la compania cipriotă care funcționa ca paravan pentru Andrei Hrebenciuc în tentativa lui de preluare a pădurii ilegal retrocedate.
Procurorii DNA susțin că Andrei Hrebenciuc controlează și este beneficiarul unei firme offshore din Nicosia, Majura Limited, care ar fi urmat să preia cele 43 de mii de hectare de pădure. Documente obținute de RISE de la registrul companiilor din Cipru arată că această firmă este deținută, în cote egale, de alte două firme din insula mediteraneană: Kklaw Nominees Limited și Ndolan Limited.

 ARILIACO TRADING LIMITED
Aceleași două companii au fost folosite și într-o afacere de-a lui Alin Cocoș și anume construirea clădirii în care se află acum magazinul H&M de pe Lipscani, în centrul vechi al Bucureștiului.
Beneficiara acestei construcții este firma Lipscani 30-34 Centre SRL din care Alin Cocoș deținea jumătate, cealaltă revenindu-i offshore-ului cipriot, Ariliaco Trading Limited.
Acesta este deținut, la rândul său, de Kklaw Nominees Limited și Ndolan Limited, adică aceleași firme care controlează Majura Limited, offshore-ul folosit de Hrebenciuc junior în afacerea cu retrocedările de pădure. Legăturile dintre entitățile folosite de Hrebenciuc în afacerea pădurilor retrocedate ilegal și proiectul imobiliar din Centrul Vechi merg însă și mai departe.
Administratorul comun
Carmen-Elisabeta Drăgoi, directorul firmei Reședința Vârstnicilor – societatea românească deținută de Majura Ltd, offshore-ul prin intermediul căruia, conform DNA, Andrei Hrebenciuc avea de gând să spolieze cele 43 de mii de hectare de pădure este, începând cu iulie 2014, și administrator al Lipscani 30-34 Centre, firma care operează proiectul imobiliar din Centrul Vechi.
Celălalt administrator este Olguța Chiriac, mama lui Alin Cocoș, prima soție a lui Dorin Cocoș.
Alin Cocoș/foto:Liviu Adascalitei/Mediafax Foto

Donatoarea lui Oprescu
În treacăt fie spus, Carmen Elisabeta Drăgoi figurează și ca unul dintre sponsorii campaniei lui Sorin Oprescu pentru alegerile prezidențiale din 2009. Atunci, ea a donat 38.000 de lei pentru actualul primar al Capitalei.
Drăgoi are mai multe afaceri în București cu alți doi avocați implicați în cazul penal al retrocedărilor: Nicolae Mergeani și Victor Adrian Prodan.
Toți trei, Drăgoi, Mergeani și Prodan, sunt investigați, pentru spălare de bani, în schema financiară prin intermediul căreia Viorel și Andrei Hrebenciuc voiau să preia o cotă importantă din pădurea retrocedată fraudulos.
Clădirea din Centrul Vechi deținută de Alin Cocoș și de interpuși ai lui Andrei Hrebenciuc

Nicolae Mergeani este și el prezent în afacerea imobiliară din Centrul Vechi. Avocatul Mergeani a fost unul dintre asociații firmei Assets Management Leader SRL, cea care a deținut o jumătate din terenul pe care s-a edificat clădirea de pe Strada Lipscani, cealaltă jumătate a terenului fiind proprietatea lui Cocoș junior.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu